Preskocit navigáciu

Military English Language Seminar


Military English Language Seminar

V termíne 23.-26.9. 2024 sa v priestoroch Hotela Granit Smrekovica uskutočnil medzinárodný metodický seminár pod názvom "Military English Language Seminar".

Usporiadateľom semináru bol Jazykový Inštitút OS SR. Seminár viedla uznávaná odborníčka v oblasti metodiky, vojenskej angličtiny a psychológie Dr. Gabriella Kiss z Ludovika University of Public Service v Maďarsku. Na seminári sa zúčastnilo 14 odborníkov v oblasti výučby anglického jazyka zo štyroch krajín strednej Európy (Česká Republika, Maďarsko, Rakúsko, Slovensko). Slovenskú stranu reprezentovali nielen lektori a metodici z Jazykového inštitútu ale taktiež lektori z katedry Spoločenských vied a jazykov, ktorá je súčasťou AOS LM a tiež príslušník Výcvikovej jednotky vojenských misií. Hlavným cieľom bolo sprostredkovať medzinárodnú spoluprácu a profesionálny rozvoj účastníkov. Tematicky seminár nadväzoval na prezentáciu Call for shift in language education, ktorú Dr. G. Kiss predniesla na konferencii "At Ease" v Liptovskom Mikuláši v júni 2024. Tentoraz sme mali možnosť bližšie rozobrať a pochopiť nové, nastupujúce generácie Z a Alpha a tým sa lepšie pripraviť na výzvy, ktorým musíme dnes a denne čeliť počas výuky anglického jazyka.

Prostredníctvom praktických workshopov sme si mohli vyskúšať metódy a stratégie, ktoré nám pomôžu zefektívniť komunikáciu s novými generáciami nielen počas vyučovacieho procesu. Pridanou hodnotou tohto metodického stretnutia bola príležitosť vymeniť si neoceniteľné skúsenosti, rozobrať a pokúsiť sa nájsť riešenia na pálčivé problémy novej doby s uznávanými odborníkmi zo zahraničia.


Military English Language SeminarMilitary English Language SeminarMilitary English Language SeminarMilitary English Language SeminarMilitary English Language Seminar

Autor: ji.mil.sk , Foto: ji.mil.sk - Dátum: 30.09.2024
Čítanosť: 33
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share