Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Vzdelávanie


Centrum výnimočnosti pre oblasť spoločnej kybernetickej obrany NATO

ccdcoe

Slovenská republika bola v roku 2008 jedným zo zakladajúcich členov Centra výnimočnosti pre oblasť spoločnej kybernetickej obrany NATO (NATO Cooperative Cyber Defence Center of Excellence) v Talline. Úlohou centra je posilniť spoluprácu v oblasti kybernetickej obrany NATO s cieľom budovať spôsobilosti a zlepšiť interoperabilitu aliancie. Z členstva vyplýva možnosť účasti našej odbornej verejnosti na kurzoch určených pre špecialistov na počítačovú a sieťovú bezpečnosť, na ktorých príprave sa podieľali aj príslušníci Ministerstva obrany Slovenskej republiky. Kurzy sú venované úzko špecializovaným témam akými sú napr. forenzná analýza, analýza škodlivého kódu, bezpečnosť kontrolných a riadiacich systémov, ale aj témam ako medzinárodné právo a obrana kritickej informačnej infraštruktúry.

Zoznam plánovaných školení je dostupný na webovej stránke centra https://ccdcoe.org/training spolu s anotáciou k danému kurzu a vstupnými požiadavkami na uchádzačov. Za účelom registrácie je potrebné vyplniť on-line formulár dostupný na webovej stránke centra a následne počkať na finálne potvrdenie účasti, ktoré bude doručené záujemcovi po uzávierke termínov na registráciu. V prípade otázok sa na nás neváhajte obrátiť prostredníctvom emailu training-svk@mosr.sk.



Kurzy NCIA v oblasti C4ISR

ccdcoe

Vojenské spravodajstvo je národným koordinátorom kurzov v oblasti C4ISR, ktoré organizuje NATO Communications and Information Agency (NCIA) prostredníctvom NCIA Education and Training Service Line (NCIA E&T SL) v nasledovných vzdelávacích inštitúciách:

  • NATO CIS School (NCISS), Latina Taliansko,
  • AirC2 Training Groups, Glons Belgicko,
  • SHAPE CIS Training Centre (SCTC), Mons Belgicko.

Aktuálny katalóg kurzov je dostupný na stránke: https://www.ncia.nato.int/training. Z dôvodu, že sa jedná o živý dokument, odporúčame pracovať výlučne s najnovšou verziou dokumentu.

Kurzy sú organizované formou:

  • „In-house“ – vo vzdelávacom inštitúte,
  • „On-site“ – v mieste žiadateľa, ak je to ekonomicky výhodnejšie, spravidla pri väčšom počte študentov alebo,
  • „On-line“ – prostredníctvom pripojenia na Internet.

Na zabezpečenie efektívnej koordinácie kurzov je nevyhnutné plánovať kurzy za svoju organizačnú zložku na ďalšie obdobie podľa pokynov národného koordinátora (zvyčajne v období máj – júl na nasledujúci kalendárny rok) a následne doručiť žiadosť o zaradenie uchádzača do kurzu od riadiaceho funkcionára uchádzača v termíne 8 týždňov pred plánovaným začiatkom kurzu elektronicky na adresu národného koordinátora: training-svk@mosr.sk.

 

Žiadosť o zaradenie do kurzu nájdete na tu.

Organizátor kurzu môže zmeniť termín kurzu, prípadne zrušiť ubytovanie na ubytovni. V takomto prípade sú dotyční uchádzači vyrozumení emailom. Vzhľadom na možné zmeny ubytovania je nevyhnutné plánovať finančnú rezervu na ubytovanie v hoteli.

Bližšie informácie o kurzoch sú k dispozícii na webstránke NCIA E&T SL:
https://www.ncia.nato.int/Our-Work/Pages/Education-and-Training.aspx

Skočiť na menu